• info@salviadivinorum.nl
 • (06)-27925757

salvia divinorum kweken

salvia divinorum kweken

Salvia divinorum kweken is lastig met salvia divinorum zaden, kans op overleven en vruchtbaarheid is klein. Het makkelijker om salvia divinorum te kweken als stekje.

De salvia divinorum plant kan in de lente, zomer en najaar buiten of in een plantenkas verder kweken. Regenwater of pokon bevorderlijk voor de groei van de salvia plant. Plaats de salvia plant op een plek half in de zon en half in de schaduw.

Als de salvia plant te veel zon krijgt zullen de bladeren paars kleuren, dit is een teken dat de salvia plant te veel zonlicht krijgt. In de winter moet de salvia plant binnen geplaatst worden omdat onder de 7 graden de Salvia plant het moeilijk krijgt, bij vorst zal de plant sterven.

Van Salvia divinorum stek naar Salvia divinorum plant

 1. Breek bij een grote salvia divinorum plant (moederplant) voorzichtig een stengel met veel bladeren bij de stam af.

  Buig het takje tot deze afbreekt en haal eventueel de salvia bladeren aan de onderkant weg, zodat er genoeg ruimte is voor de wortels.

 2. Zet het salvia divinorum stek met de steel zonder bladeren in een glas water voor het raam en ververs het water elke dag.

 3. Doe over het zakje een boterhamzakje of een doormidden geknipte plastic fles en sluit deze goed af, daardoor blijft de luchtvochtigheid hoog.

 4. Besproei bladeren en stam met een plantenspuit regelmatig.

 5. Als de wortels flink gegroeid zijn kan het stekje in een potje aarde.
  Zorg dat er nog steeds een zakje of plastic fles om de salvia plant heen zit en hou voldoende zuurstof ruimte erom heen.
  Zorg dat de salvia plant als nog dagelijks besproeit wordt en dat de aarde vochtig blijft.

 6. Na een klein weekje kan een klein gaatje in het zakje of fles gemaakt worden, zodat je de salvia plant langzaam laat wennen aan de drogere luchtvochtigheid.

 7. In de loop van de tijd kunnen dit meer gaatjes worden houdt de plant goed vochtig.

 8. Daarna is het beste als de salvia plant in een (vensterbank) kasje wordt geplaatst waar voldoende zuurstof is maar toch een hoge luchtvochtigheid.

 9. Verpot de salvia divinorum plant als die te groot word voor het potje en geef de plant pas water als de aarde net droog aanvoelt dit voorkomt wortelrot.
  Het regelmatig besproeien van de bladeren en stam is nog steeds wel aan te raden.

 10. Besproei de salvia bladeren vaker als de zon veel schijnt anders zullen de bladeren zwarte plekken krijgen.

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.