Aanmelden op de wachtlijst We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.
  • info@salviadivinorum.nl
  • (06)-27925757

Salvia kweken

Salvia kweken

De slavia divinorum plant is makkelijk te kweken door voort te planten als salvia stekje. Het komt bijna niet voor dat de salvia divinorum zaden vruchtbaar zijn.

Voorzichtig een stengel bij de stam  buigen tot het afbreekt en haal de paar blaadjes aan de onderkant eventueel weg. Zet het salvia stekje in een glas water en ververs het elke dag. Besproei bladeren en stam met een plantenspuit minimaal 1 keer per dag. Als de wortels vlink gegroeit zijn kan het stekje in een potje aarde. Doe een plastic zakje over de plant en maak met een elastiekje het plastic zakje vast aan het potje. Zorg wel dat de salvia plant voldoende ruimte erom heen heeft.

Ook als de salvia plant in de aarde staat is het belangrijk dat de plant genoeg water krijgt en vochtig blijft. Prik wat gaatjes in het plastic zakje en laat de plant langzaam wennen aan de drogere luchtvochtigheid. Geef niet te veel water dat de aarde altijd nat blijft, hierdoor ontstaat namelijk wortelrot.

Besproei de bladeren vaker als de zon veel schijnt anders zullen de bladeren zwarte plekken krijgen. Verpot de salvia plant als die te groot word voor het potje.

De salvia divinorum plant kan in de zomer en voorjaar buiten worden gezet regenwater is namelijk ook essentieel voor de groei van de salvia plant. Plaats de plant op een plek half in de zon en half in de schaduw. In de winter moet de salvia plant binnen geplaatst worden. Onder de 10 graden krijgt de Salvia plant het moeilijk en bij vorst zal de plant sterven. Als de plant te veel zon krijgt zullen de bladeren paars kleuren, dit is een teken dat de salvia plant te veel zonlicht krijgt.